Home Over ons Nieuws Uitslagen Agenda Activiteiten Foto-album Contact Voor leden

Busreis naar Den Bosch

Op woensdag 06 mei 2015 gingen we weer op stap met een groot gezelschap richting 's-Hertogenbosch.

Allereerst werd er in Tilburg een bezoek gebracht aan een mooie struisvogel farm waarbij onze buschauffeuse  al  haar kunsten moest aanwenden om over smalle landweggetjes netjes te parkeren bij deze farm. We werden  ontvangen door de eigenaar zelf en begonnen aan een lekker bakje koffie / thee met een heerlijke struisvogelkoek. Hierna volgende een mooie film over het bedrijf waarna Bart verder nog uitleg gaf over zijn bedrijf en dat er naast de struisvogel zelf ook nog allerlei producten te koop waren. De rondleiding was hierna fantastische en konden de dieren van nabij  bewonderen waarbij de hond van de baas de show stal.

Vervolgens  hop naar de Bierbrouwerij  " de Abdij Koningshoeve"  in Berkel-Enschot. Hier werd sinds 1884 door een aantal trappisten het bier gebrouwen  en sinds  1980 is La Trappe het belangrijke bier dat hier gemaakt wordt. We werden ook weer netjes ontvangen en we zorgden eerst voor de inwendige mens in de vorm van een kleine lunch die we tegelijk verorberde met dat heerlijke bier.

Toen , om 14.00 uur, begon de rondleiding door de brouwerij die door ene Wim op keurige wijze werd verzorgd. Allerlei ketels, uitleg over het proces en bezoek aan de emballagehal gaf ons een mooie indruk hoe dit bier gebrouwen en in flessen gestopt werd. Hierna was het tijd voor een film over de opbouw en werking van deze brouwerij en aansluitend konden we proeven uit het assortiment van 9 verschillende soorten La Trappe.

Daar werd gretig gebruik van gemaakt waarna we ons moesten haasten om snel nog langs de bierwinkel te gaan alvorens we onze reis voortzette naar Den Bosch.

Daar zouden we een prachtige boottocht gaan beleven op de Bossche Binnendieze. Maar hoe dichter we bij de aanlegsteiger kwamen hoe donkerde het werd en op een gegeven moment kwam de regen met bakken uit de hemel.Het voorstel van Sjaak om voor één Euro plastic regenjasjes te kopen leek geen goed voorstel  waarna we besloten niet te gaan varen maar een lekker Bossche Bol te gaan verorberen. Tenslotte moet je dit eigenlijk wel doen als je in den Bosch bent.

Na al deze activiteiten werd het tijd om richting huis te gaan. Volgens het programma hadden we onderweg nog een tussen-stop om van een heerlijk Diner te genieten en daar  konden we ook nog gezellig wat na praten over deze dag. Allen konden beamen dat het een geslaagde dag was ondanks het gemiste boottochtje.

 De foto's van deze dag spreken voor zich en zijn te zien in het fotoalbum.


Naar het fotoalbum