Home Over ons Nieuws Uitslagen Agenda Activiteiten Foto-album Contact Voor leden

Carnavalsmiddag met wedstrijden


Op woensdagmiddag de 12 februari was het weer een carnavalsmiddag in het M.F.C. Kloosterhof alwaar de aanwezige soos leden zich ging opmaken voor leuke wedstrijden in carnavalssfeer. De 28 aanwezige werden onderverdeeld in 2 groepen biljart, een groep rummikub en een groep sjoelen.

De rikkers starten met 5 deelnemers, 4 man en 1 vrouw die het tegen elkaar opnamen. Hoog werd er geboden, wat niet altijd lukte maar de terechte winnaar was deze keer Engelus, die met groot overwicht de winnaar werd. Tweede plaats Riet en derde Henk.

Bij het Sjoelen waren er 5 dames die met elkaar de strijd aangingen. De schijf moest in een bepaald gleufje gegooid worden met niet altijd lukte. Bij Nella ging het gewoon goed, gooide regelmatig de hoogste serie en werd dan ook de uiteindelijke winnares. Een goede tweede was Jo die wonderbaarlijk zeer goed gooide. Derde werd hier Corry. Fijn dat Annie Buijsen, die voor het eerst ging sjoelen en het er niet slecht afgaf.  

Rummikub werd met 3 dames gespeeld. Deze geroutineerde spelers wisten hoe ze moesten spelen en ook van een gokje hielden. Marianne was hier duidelijk de beste in en werd dan ook eerste, gevolgd door Corrie die tweede werd. Joke had wat pech en het lukte niet erg. Toch 3de plaats.    

Voor het biljarten in zowel A als B. klasse  was dit jaar gekozen voor honderden. Een verrassend spel waarbij het kapot spelen deze keer ook weer een grote rol speelde. In de A klasse stond Frans op de hoogste plaats, speelde zijn wedstrijden geraffineerd en ging naar de finale. Daar kwam hij Ad tegen en er ontstond een spannende finale die uiteindelijk met 1 punt verschil door Frans werd gewonnen. Ad de Booy, onze jarige, dus een goeie tweede. De derde plaats ging hier naar Ad Speek die van verschillende A-spelers prachtig won. In de B  Klasse was Jos erop gebrand om te winnen en doordat hij in de voorrondes goed wat punten bij elkaar sprokkelde werd de finale gespeeld tegen zijn buurman Harry die zijn voorrondes ook prima had gespeeld. Een spannende strijd ontstond maar Jos kwam hier uiteindelijk als winnaar naar voren en Harry had een mooie tweede plaats. Voor de derde plaats werd ook op alle fronten gestreden. Vic, Rinus, Marijke, Jaap, Donald en Rinus hadden er allemaal zin in maar onze man uit Bergen, Harry was hun alle te slim af en veroverde de derde plaats.

Na afloop van al dit geweld was er een leuke loterij met mooie prijzen waarbij de meeste deelnemers een leuk prijsje mee naar huis konden nemen.      

Als slot van de middag was er dan de gezamenlijke maaltijd met boerenkool en worst of gehaktbalwaarvan wij allen zeer hebben genoten.

Een geslaagde middag waarbij de organisatie een mooi applaus kreeg.    


Naar het fotoalbum