Terug naar activiteiten

Biljarten

Op elke maandagmiddag van het lopend jaar, uitgezonderd in de vakantieperiode, worden er in competitie verband biljartwedstrijden gespeeld in M.F.C. Kloosterhof. Er staan 3 biljarttafels waarop we kunnen spelen. De biljarters worden op hun persoonlijke gemiddeldes ingedeeld in een A of  B poule. Deze poules bestaan uit gemiddeld 12 personen.

Vanaf begin januari worden er wedstrijden gespeeld in de spelsoort libre en na de vakantieperiode gaan we over op het spelsoort bandstoten.

De gescoorde wedstrijdpunten worden genoteerd en na afloop van de competitie is dan bekend wie er kampioen is, wie de hoogste serie gemaakt heeft of wat de gemiddeldes zijn.

Elke week dus een spannende middag en de spelers proberen ieder voor zich hun wedstrijd te winnen. Maar ja natuurlijk zijn er ook verliezers, maar dat maakt het zo leuk om de volgende wedstrijd wel te winnen. Volop actie en spanning. !!

Ook zijn er in de regio organisaties die op een middag in de week een zogenaamde ouderen biljart-competitie organiseren. Daar zijn ook van de V.O.F.E teams bij ingeschreven die daar het vaandel van Fokker hoog houden. Het gaat hier zeker om leuk te biljarten tegen biljarters die vroeger behoorlijk konden spelen. Zeker de moeite waard om die spelers te treffen en met het team de partij winnend af te sluiten.

Klik hier voor de stand en uitslagenlijst.

We spelen competitie bij O.B.C.B, (Ouderen Biljart Competitie Borgvliet), de Roosendaalse Biljartbond en Lucashof.

Op onderstaande site zijn de uitslagen en gegevens te bekijken.

http://www.obcb.nl

http://www.biljartpoint.nl - Competities Roosendaalse Biljartbond.


Terug naar activiteiten

Bowling

Op elke donderdagmorgen zijn er leden van de V.O.F.E aanwezig op de bowlingbaan te Hoogerheide. Daar worden op enkele banen wedstrijden gespeeld door dames en heren. Het gaat er spannend aan toe en ze proberen natuurlijk zo hoog mogelijk te spelen middels een Spare of strike.

Als je 10 beurten hebt gegooid dan wordt het totaal aantal punten opgeteld en wie de meeste punten heeft is winnaar van de ronde. Vanaf 10 uur wordt er gestart en er worden dan diverse rondjes gespeeld tot ongeveer 12.00 uur.

Bowling is een spel voor elke leeftijd en onderling wordt er stevig op hoog niveau gespeeld op om het einde van de competitie de ware kampioen te feliciteren.

Kom maar eens langs op Familyland en met een kleine bijdrage en je consumptie heb je een schitterende ochtend beleefd.


Terug naar activiteiten

Sjoelen

Om de 14 dagen, op elke woensdagmiddag, is er ook gelegenheid  te Sjoelen.

Afhankelijk van het aantal deelnemers /sters worden er sjoelbakken geplaatst zodat je een ploegje kunt vormen van ongeveer 4 personen. Er zijn 30 stenen die je in 3 rondes in de bovenliggend vakken moet gooien. Hoogste score die je kan bereiken is 148. Hierna krijg je nog een bonus-steen.   

Bij binnenkomst omstreeks 13.30 uur wordt er eerst gezamenlijk een kopje koffie gedronken en de gebeurtenissen van de week besproken. Van he, hebben jullie dat al gehoord enz. enz.  

Daarna gezellig sjoelen met dit oeroude spel en proberen om de schijven door de juiste gleuf te schuiven. Een heel moeilijk spel wat concentratie vereist en mikken het belangrijkste is.

Ook hier worden er in de loop van het seizoen wedstrijden georganiseerd waarbij het er nu op aan komt hoge scores te realiseren. Dit zal moeilijk zijn want onder deze spelers zitten ware kampioenen die bijna niet te verslaan zijn.

De middag is eigenlijk zo om en een gezellige potje sjoelen maakt dat je met en goed gevoel weer huiswaarts keert.

Klik hier voor de uitslagenlijst,

Terug naar activiteiten

Kaarten

Om de 14 dagen, op elke woensdagmiddag, is er gelegenheid  te kaarten. Er wordt dan op een of twee tafels de spelsoort rikken gespeeld. Dit spel wordt hier in de regio veel gespeeld en zoals er verteld wordt, je moet goed kunnen kaarten.

Geheugen moet goed zijn want onthouden welke kaarten er al gevallen zijn is een must. Bieden voor 10 slagen, geen slagen halen  ( misère ), alles meer is mogelijk.

Natuurlijk is alles afhankelijk wat voor soort kaarten je krijgt en je hoopt op je maat dat hij ook nog enkele slagen haalt, wat niet altijd zeker is.

Een prachtig spel om je daar de gehele middag mee te vermaken.

In de loop van het seizoen worden er ook competitie wedstrijden gespeeld waarbij het de kunst is zoveel mogelijk punten te vergaren zodat je straks als kampioen rikken uit de bus komt !!

 

Klik hier voor de uitslagen.


Terug naar activiteiten