Home Over ons Nieuws Uitslagen Agenda Activiteiten Foto-album Contact Voor leden

Verslag van het bezoek aan Fokker Techniek Woensdrecht

Gepensioneerde oud Fokker medewerkers en vrijwilligers van het museum Wings over Woensdrecht brachten op 12 oktober j.l. een bezoek aan het bedrijf waar zij jaren hebben gewerkt.

We werden door de managing director projecten Roald Vos  met een paar rondleiders ontvangen met koffie en gebak, een warm onthaal.

De 28 leden werden eerst ingelicht over de bouw van de nieuwe hal en de nog komende uitbreidingen, het deed ons goed om de groei van het bedrijf zich zo te zien ontplooien voor de toekomst.

Daarna werden we opgesplitst in 2 groepen en kregen we een rondleiding op het bedrijven- terrein. We keken onze ogen uit en waren verbaasd over de groei in de afgelopen jaren en een compliment voor het bedrijf dat ze zich zo in de markt heeft weten te handhaven.

We zijn er trots op er ooit te hebben gewerkt.

De rondleiding startte in de school, wat een verschil met vroeger.

Maar de oefeningen die werden getoond om te leren werken zijn nog niet veel veranderd, dat is ook het vak vliegtuigmonteur/technicus. Echter met echte vliegtuigen bij de hand en dan hele dagen eraan mogen werken is toch uniek, wij deden het in de avonduren, wat een verschil.

Het bezichtigen van de nieuwe hal was de kers op de taart, wat een bouwwerk en wat een moderne werkruimte. We kwamen nog vele oude bekenden tegen die ook trots waren dat ze konden gaan werken aan deze exclusieve opdracht.

Daarna gingen we het oude gedeelte bekijken en vele herinneringen kwamen weer  boven drijven. We eindigden de rondleiding door de draaideur naar buiten waar vroeger de directie zat en de telefonistes met Dhr. Gommers en Nel Adriaansen.

Bij de poort werd afscheid genomen, en we bedankten de rondleiders voor hun rondleiding en info die ze gegeven hadden en Roald Vos die dit voor ons had georganiseerd.

Namens de groepen nogmaals bedankt


Sjaak van Loon,

Voorzitter VOFE en Museum Wings over Woensdrecht