Home Over ons Nieuws Uitslagen Agenda Activiteiten Foto-album Contact Voor leden

 Carnavalsmidag 2017


Op woensdagmiddag 22 februari was het weer de gebruikelijke carnavalsmiddag van de oud medewerkers van Fokker in het M.F.C. Kloosterhof.

De derde keer alweer en iedereen had zich op een mooie manier uitgedorst met un gurdijn, rode zakdoek en muts.  

Na verwelkoming van de voorzitter werden de mensen door de wedstrijdleider Jos ingedeeld op diverse tafels waarop gesjoeld, gerikt, en gebiljart werd.

De spelregels werden allereerst nog eens goed uitgelegd zodat iedereen op de hoogte was wat hun te doen stond en de nodige punten te behalen voor het kampioenschap  per spelsoort.


De sjoelers hadden op twee tafels de concentratie goed vast en er werd zeer goed met de schijven geschoven. Knap altijd om precies door het gleufje te gooien en uiteindelijk kon je nadat je geschoven had zeggen goed of slecht gescoord.  


De rikkers waren ook op 2 tafels ingedeeld die met elkaar de strijd aangingen om zoveel mogelijk punten te halen. Mannen en vrouwen tegen elkaar die een verwoede strijd streden om de meeste punten. Er werd gebluft, hoog ingezet maar ook slagen gemist wat dan ook weer strafpunten  opleverde. Al met al een spannende strijd hier.     


Het biljarten werd in 2 poules verdeeld en de spelsoort die ze moesten spelen was honderden.  Dat wordt gespeeld met 4 ballen van 4 verschillende kleuren. Elke bal had een punten waarde en je kon via een carambole verschilde punten behalen waarbij altijd de rode bal geraakt moest worden. Veel rekenwerk en oppassen dat je precies op 100 punten uitkwam wat anders had je verloren.


Na afloop werden de winnaars bekend gemaakt door Jos waarbij ik alleen de kampioenen zal vermelden.

Sjoelen 1ste prijs Corrie Voors met een bijzondere hoge score van 575.

Rikken werd gewonnen door Mevr. Averdieck, die de toch gerenommeerde spelers de loef heeft afgestoken.

Bij biljarten was overduidelijk in poule 1 Frans de beste die alle tegenstanders versloeg, maar in de andere poule was het de vrouw van Frans, Marijke die onder grote hilariteit de finalewedstrijd won doordat Jaap boven de 100 punten uitkwam en zodoende tweede werd.


Hierna werd het tijd voor de grote loterij die wederom uit fantastische carnavaleske prijzen bestond waarbij iedereen hoopte dat zijn of haar nummer werd getrokken.


De middag werd tenslotte afgesloten, hoe kan het ook anders, met boerenkool en worst wat iedereen zich lekker liet smaken.

Na de boerenmaaltijd was het toch nog gezellig nakaarten en werden behaalde scores nog eens dunnetjes herhaalt.


Veel dank aan de organisatie van deze middag Jos, Sjaak, Frans en Marian.


Naar het fotoalbum