Home Over ons Nieuws Uitslagen Agenda Activiteiten Foto-album Contact Voor leden

Carnavalsmiddag met wedstrijden

Op woensdagmiddag 15 februari 2023 was er weer een carnavalsmiddag voor de Fokker leden in het M.F.C. Kloosterhof alwaar de aanwezige leden zich ging opmaken voor leuke wedstrijden in carnavalssfeer.

Het motto dit jaar was Ge Kunt De Pot Op en dat kwam goed tot zijn recht tijdens de wedstrijden.

De 17 aanwezige werden onderverdeeld in 2 groepen biljart, één groep rummy-cub en één groep rikken.

De rikkers starten met 5 deelnemers, 3 mannen en 2 vrouwen die het tegen elkaar opnamen. Hoog werd er geboden, wat niet altijd lukte, maar Riet scoorde in de 8ste ronde een geweldige solo ( 13 slagen ) wat haar 60 punten opleverde. De terechte winnaar was dan ook Riet met een mooie totale score van 137 punten. Tweede plaats was voor Frans en voor Emmy toch nog een mooie derde plaats.

Bij het Sjoelen waren er maar 3 dames die met elkaar de strijd aangingen. De kunst is om de schijven precies door het gleufje te spelen en ook nog een gelijk aantal proberen in elk vak van de sjoelbak te krijgen. Deze dames beheersen dit voortreffelijk en geven elkaar onderling niet zo veel toe. Dan komt natuurlijk goed schuiven, geluk en mazzel je van pas en hebt dan alweer een goed resultaat gegooid.( Geschoven !!) Corrie was deze dag niet te verslaan en werd dan ook Kampioen. Een goeie tweede was Nella, die maar 18 punten te kort kwam op Corrie. Derde werd Marianne.

Voor het biljarten in zowel A als B. klasse was dit jaar ook weer gekozen voor honderden. Een verrassend spel waarbij het kapot spelen deze keer ook weer een grote boosdoener was. Ik dacht dat er zeker 2 spelers boven het magische getal van 100 uitkwamen en opnieuw konden beginnen. Daar was Jos deze keer ook bij.

In de A klasse speelde 4 spelers waarbij Ria haar mannetje stond. Mooie punten werden er gemaakt wat resulteerde in een terechte winnaar Ad Speek. Die speelde als vanouds prachtige wedstrijden. Kort gevolgd door Sjaak v. Loon op de tweede plaats. En als derde eiste Ria haar plaats op met haar mooie spel. Zo kalm en beheerst scoorde ze haar punten.

In de B Klasse hadden we 6 spelers. Jac Buijsen was toch in zijn partijen de sterkste van alle spelers. Het lukte hem deze keer eigenlijk vanzelf en maakte mooie series. Hij werd dan ook als winnaar uitgeroepen. Terecht gevolgd door Thijs die zich als nieuw lid kranig verweerde en de tweede plaats veroverde. Harrie Korvers, de oudste speler van de biljarters, eindige alweer op een mooie derde plaats.

Na afloop van al dit geweld was er een leuke loterij met mooie prijzen waarbij de meeste deelnemers een leuk prijsje mee naar huis konden nemen.

Als slot van de middag was er dan de gezamenlijke maaltijd met boerenkool, worst of gehaktbal waarvan ze alle zeer van hebben genoten met dank aan Jacqueline en Gerard.

Een geslaagde middag waarbij de organisatie een mooi applaus kreeg.

Naar het fotoalbum