Home Over ons Nieuws Uitslagen Agenda Activiteiten Foto-album Contact Voor leden

Busreis Oude Ambachten & Speelgoedmuseum

Op donderdag 14 juli was er een busreis georganiseerd door het bestuur van V.O.F.E. die naar het Oude ambachten- en Speelgoed museum voerde.

’s Morgens werden de reizigers om 8.45 uur opgehaald in Bergen op Zoom door onze vertrouwde busmaatschappij Tholtaks-Tours, waarna de rest van de reizigers in Hoogerheide opstapte.

Een super mooie bus vertrok daarna naar Terschuur alwaar we 2 uur later ontvangen werden na een voorspoedige reis met koffie, thee en gebak.

Vervolgens werd er door een suppoost van het museum uitgelegd wat de bedoeling was en konden we beginnen met route B.  Allemaal oude ambachten.

In de middag omstreeks 13.00 uur moesten we weer in de eetzaal zijn voor een broodmaaltijd met een lekkere kroket, thee, koffie, melk.

Hierna weer verder het museum in naar de andere 2 routes.

Wat we allemaal in het museum zagen is moeilijk te beschrijven. Zoveel ouwe troep uit grootmoeders tijd dat voor velen wel herkenbaar was. Onze ouders en wij zelf ook herkenden vele voorwerpen die ten toon gesteld waren. We konden alles aanraken, bekijken, en herinneringen ophalen van vroeger. Dat waren nog eens tijden zeg.

Het speelgoedmuseum was ook indrukwekkend vooral ook te zien bouwwerken van meccano !!     

De bijgaande foto’s laten dit dan ook prima zien.

Om 15. 45 uur was het verzamelen geblazen en vet rokken we naar Terheijden voor een lunch in voor ons het bekende Hotel de gouden Leeuw.

Prima ontvangst aldaar met een snelle service van de bediening voor drank en eten. Het was als vanouds weer erg lekker.

De buikjes vol en met volle tevredenheid stapte we weer om 19.00 uur in de bus om huiswaarts te keren.

Een geslaagde dag vonden we allemaal met mooie herinneringen uit vroegere tijden.

Met dank aan de voortreffelijke chauffeur en de organisatie van Sjaak en Frans was dit een ongelooflijke mooie dag.    


Naar het fotoalbum