Home Over ons Nieuws Uitslagen Agenda Activiteiten Foto-album Contact Voor leden

Busreis Westland op woensdag 8 mei 2019

Om 9.00 uur vertrok de bus naar het Westland. Diana was weer onze chauffeur en stuurde ons feilloos naar het Westlands museum.

Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen met koffie en gebak dat ging er wel in. Hierna volgde er een uitleg hoe vanuit het pionieren in de 19e eeuw over het ontstaan van het Westland en de historie van de streek gericht op biologisch gezond voedsel en prachtige sierteeltproducten.

Hierna kregen we een rondleiding en uitleg wat er in de prachtige historische tuin allemaal groeit en bloeit en met allerlei verschillende en van vroeger oude gereedschappen wordt onderhouden. Dit alles wordt gerealiseerd door 125 vrijwilligers.  

Na de rondleiding stond er een stevige Westlandse Koffietafel klaar waarvan we de lunch ons goed lieten smaken.

Hierna zetten we de reis door naar de Maaslandkering, een stormvloedkering in de nieuwe waterweg om deze 360 meter brede waterweg af te kunnen sluiten.

De hoogte was 22 meter, 2 deuren van 210 meter breed. Net zo hoog als de Eifeltoren. Een gigantisch bouwwerk om het achterland b.v. van Rotterdam en Dordrecht te beschermen voor de 1.5 miljoen bewoners.

Een gezellige jonge vrouwelijke gids gaf goed uitleg hierover tijdens wind en regen.  Na de warme koffie en thee waren we weer wat opgewarmd.

Hierna vertrokken we naar Terheijden voor een heerlijk diner wat ons werd voor gezet met o.a. soep naar keuze, vis of vlees met ruim voldoende aardappelen, frites en diverse groenten vielen goed in de smaak en ook werd er op het laatst nog een heerlijke ijscoupe geserveerd.

 Om 19.00 uur ging de reis weer terug en Diana bracht ons weer veilig thuis. Martien ging nog even met de pet rond voor Diana. En zo waren we nog op tijd om Ajax te bekijken en helaas te zien verliezen, maar alles bij elkaar kunnen we terugzien op een geslaagde dag.Naar het fotoalbum