Home Over ons Nieuws Uitslagen Agenda Activiteiten Foto-album Contact Voor leden

Carnavalsmiddag met wedstrijden van V.O.F.E.

Op woensdagmiddag 31 Januari 2024 was er weer een carnavalsmiddag voor de Fokker leden in het M.F.C. Kloosterhof alwaar de aanwezige leden zich ging opmaken voor leuke wedstrijden in carnavalssfeer.

We organiseerden het nog één week vroeger zodat de krabbe uit Berge op Zoom ook mee konden doen.  

Het motto dit jaar is: Wjeeldrecht, Wa D’un Sprookje.         

De 19 aanwezige werden onderverdeeld in 2 groepen biljart, twee groepen Sjoelen en één groep rikken.

De rikkers startten met 4 deelnemers, 3 mannen  en 1 vrouw die het tegen elkaar opnamen. Hoog werd er geboden, wat niet altijd lukte, Emmy scoorde ook weer eens een mooie misere dat haar 10 wedstrijdpunten opleverde. Geert was niet in vorm en Engelus ging af en toe meer gokken dat hem toch wat punten opleverde. Frans was deze keer sterk op deze middag, kreeg mooie kaarten en het lukte als vanzelf. Een terechte winnaar dit jaar. Tweede plaats was voor Engelus en voor Emmy toch nog een mooie derde plaats.

Bij het Sjoelen waren er 2 groepen die de schijven liet schuiven, een groep die geroutineerd waren en de andere groep waren beginnende sjoelsters. De kunst is om de schijven precies door het gleufje te spelen en ook nog een gelijk aantal proberen in elk vak van de sjoelbak te krijgen. Dan komt natuurlijk goed schuiven, geluk en mazzel  je van pas en hebt dan alweer een goed resultaat gegooid.( geschoven !!)  

Nella was deze dag niet te verslaan en werd dan ook Kampioen. Een goeie tweede was Corrie en op de derde plaats Marianne die op de tweede tafel winnaar werd van de andere dames.

Voor het biljarten in zowel A als B klasse was dit jaar ook weer gekozen voor honderden. Een verrassend spel waarbij het kapot spelen deze keer ook weer een grote boosdoener was. Mooie punten werden er gemaakt in de A- Klasse wat resulteerde in een terechte winnaar, Sjaak v. Loon gevogld door Sjaak Nuijten op de tweede plaats en onze Jaap Feleus eindige als 3de .

In de B Klasse hadden we een nieuwe speler nl. Bob v. Hoof. Hij biljart al geruime tijd op de donderdagmorgen en dat had dan ook zijn vruchten afgeworpen. De eerste plaats veroverd met bekeken spel gevolgd door Wout Nuijten die dit spel al gelijk in zijn vingers had. Sjaak Buijsen werd knap 3de , un oude rot in dit vak die door mooi spel deze plaats veroverde.

Na afloop van al dit geweld was er een leuke loterij met mooie prijzen waarbij de meeste deelnemers een leuk prijsje mee naar huis konden nemen.      

Als slot van de middag was er dan de gezamenlijke maaltijd met boerenkool en worst waarvan ze allen zeer van hebben genoten.

Vooral veel dank  aan Marijke die ervoor zorgde dat de worsten en boerenkool op de juiste wijze werden gemaakt en geserveerd.

Een geslaagde middag waarbij de organisatie een mooi applaus kreeg.    Naar het fotoalbum