Home Over ons Nieuws Uitslagen Agenda Activiteiten Foto-album Contact Voor leden

Zomeractiviteit 19-07-2017

Op deze woensdagmiddag werden we uitgenodigd op de parkeerplaats van Orangerie Mattenburg om vandaar op het landgoed Mattenburg de mooie villa te bezoeken.

De beide gidsen, Marion en Carina, ontvingen ons met de nodige egard en lieten ons de binnenzijde van de villa bewonderen. Mooie kamers, sierlijke ornamenten, prachtig behang, schilderijen van de bewoners, keuken en dit alles in de stijl van die jaren waarbij eigenlijk niet op geld gekeken werd.

Na de voortreffelijke rondleiding van de beide dames hebben we nog een even de mooie tuin bekeken en ook de zwarte zwanen gespot die hier in de vijver rond zwommen.

Tijd voor de groepsfoto en meteen daarna een lekker bakkie koffie of thee met een lekkere koek in de Orangerie. Nog effe na tafelen en daarna naar de volgende activiteit nl. een barbecue in Woensdrecht bij de boerderijcamping Beijaartshoeve.

Daar werden we welkom geheten door onze voorzitter die het verloop van de middag bekend maakte. We gingen voordat we gingen eten o.a. een spelletje doen met de Jeu de boules  bal, hadden een verloting en gezellig samen zijn met een drankje naar keuze.

Op de jeu de boules  baan was het een drukte van belang en de bedoeling was om de ballen zo dicht mogelijk bij het witte balletje te gooien. Hier werd de verrassende winnaar Mevr. Korvers.

Die gooide haar ballen perfect bij het witte balletje. Een mooie bloem was haar beloning hiervoor.

De verloting van de prachtige prijzen verliep gesmeerd en zo te zien had eigenlijk iedereen wel een mooie prijs.

Tijd voor het lekkere eten en de barbecue werd op kundige wijze aangestoken in de schuur daar de weersverwachting regen aan gaf. Iedereen werd tafel voor tafel uitgenodigd om zelf te komen barbecueën. Zeer apart om met een groep rond de barbecue te staan en het vlees te draaien.

Gezellig was het vooral en vooral het nakaarten na het eten was als van ouds. Gebeurtenissen uit vervlogen jaren ging vlot en met veel gelach over tafel.

We hebben genoten van deze dag en keerde met een fijn gevoel huiswaarts.


Veel dank aan de organisatie van deze middag Jos, Sjaak, Frans en Joke.


Naar het fotoalbum