Home Over ons Nieuws Uitslagen Agenda Activiteiten Foto-album Contact Voor leden

Busreis naar de Schrobbelér en Biesbosch  

Op woensdag 23 mei 2018 gingen we met een bijna volle bus richting Tilburg allereerst naar de Schrobbelér fabriek. De bus arriveerde keurig op tijd 09.00 uur, maar het was jammer genoeg een regenachtig vertrek.De vooruitzichten waren voor de middag een prima zonnetje dus vertrokken we toch met goed hoop  naar de eerste bestemming. Dat was de Schrobbelér fabriek alwaar we na ruim een uur rijden keurig afgezet werden door onze welbekende chauffeuse.

Het ontvangst was al gelijk prima en werden welkom geheten door een lieftallige dame die ons verzocht plaats te nemen in het Schobbelér café, alwaar we verrast werden met een glaasje Schrobbelér met slagroom en een kopje koffie of thee.

Hierna werd uitleg gegeven over het ontstaan van dit heerlijke drankje en werd wederom geproefd met een nieuw glaasje. De stemming zat er al goed in en we waren klaar om de fabriek te bekijken waar dit alles gebotteld werd. Een man bediende de vol automatische vulmachine en de flessen werden aan het eind van de band voorzien van een mooie label en daarna ingepakt.

Hopla, weer naar boven naar het café, alweer een glaasje, de muziek werd aangezet en het feest kon beginnen. Intussen werden er de nodige flessen gekocht voor onderweg en we stapte met een leutig gevoel weer in de bus om te vertrekken naar Werkendam.

Daar aangekomen konden we gelijk vertrekken met een fluisterboot voor een rondvaart in de Biesbosch. Mooi weer intussen en de ramen in de boot konden wijd open.

Een bijzonder natuurgebied waarbij de natuur hier ongerept zijn gang kon gaan. De kapitein van de boot vertelde ons honderd uit over al deze schoonheid en wij konden ruim een uur genieten van dit moois.

Aansluitend nog een bezoek aan het museum de Biesbosch, een bakje koffie of een biertje op het terras. Wat een mooie en gezellige middag.

Tijd om weer te vertrekken naar Tholen alwaar we verwacht werden op het Koggedek. Ook verwelkomden we Jos en Joke die ons op het dek op stonden te wachten en tevens aanschoven aan het buffet. Fijn dat we ze konden ontmoeten.

Vorige jaar waren we hier ook al geweest en konden opnieuw genieten van het heerlijke buffet.

Nog effe een groepsfoto maken en dan weer naar huis.

Terugkijkend op deze dag was het weer een geslaagde reis, we begonnen al vroeg met drank, de stemming zat er lekker in, fantastisch weer, mooie boottocht en lekker eten.

We kijken uit naar de volgende busreis.   


Met dank aan Sjaak en Frans  


Naar het fotoalbum