Home Over ons Nieuws Uitslagen Agenda Activiteiten Foto-album Contact Voor leden
Naar het fotoalbum

Najaarsactiviteit  18 oktober 2017  

Op deze woensdagochtend werden we verzocht om 10.00 uur aanwezig te zijn bij het museum ’t Oude Platteland te Sint Willebrord. Daar werden we verwelkomd door de eigenaresse die ons door het mooie museum leidde.

’t Oude Platteland is een uniek streekmuseum met o.a. een siertuin, landbouwwerktuigen, gereedschappen, koetsen, auto’s en heel veel attributen uit de oude tijd vanaf ongeveer 1900. Tevens hangen er overal zelfgemaakte borduurstukken gemaakt door de eigenaresse zelf.

We zagen dus het oude boerderijleven in die tijd en genoten van al die leuke spullen  die in de huiskamer, keuken, schuurtje , stal, wc, enz. stonden.Ook zagen we diverse slaapkamers, woonkamers een washok met oud wasgoed, prachtige ruimtes met antieken kasten / meubelen / lampen.

De bijgeleverde foto’s spreken hierover vanzelfsprekend.

We genoten hier van een lekker bakkie koffie of thee en van een zelf gebakken stuk cake.

Heerlijk om zo’n museum te bezoeken, maar we hadden ook voor deze dag nog een afspraak op het vliegveld Seppe. Daar werden we in de middag verwacht voor een lekkere lunch en een rondleiding in het vliegtuigmuseum.

Om 13.00 uur zaten we dan ook aan een heerlijke lunch in het restaurant “de Cockpit “ alwaar we de broodmaaltijd met soep lekker lieten smaken na zo’n ochtend Streekmuseum.

Om 14.00 uur werden we verwacht bij het  “ Vliegend Museum Seppe’ waar we in twee groepen werden verdeeld en onder leiding van een gids door deze hal werden geleid.

Oude propeller vliegtuigen opgesteld in een static show, foto’s van diverse vliegtuigen w.o. de Catalina, linktrainer, zuiger- en straalmotoren opengewerkt, kleine windtunnel enz. Enz.  Ook stonden er diverse types vliegtuigen die toentertijd bij Aviolanda in onderhoud waren van de luchtmacht. Piper Cub, Havards, Tiger moth.

Heel leuk om dit alles weer eens te zien en van dichtbij te bewonderen.

Om 16. 00 uur was ook hier een einde aan gekomen en werd de dag afgesloten.

Vele gingen nog een drankje nuttigen in het restaurant “ de Cockpit “ en daar werden de nodige verhalen uit vroegere tijden nog eens dunnetjes overgedaan.

Alweer een leuk uitstapje georganiseerd door het Bestuur V.O.F. E. waarvoor heel veel dank.