Home Over ons Nieuws Uitslagen Agenda Activiteiten Foto-album Contact Voor leden

Prijswinnaars

reünie-kwis


Tijdens de reünie waren er twee kwis opdrachten.

De winnaars hiervan zijn:  

W. Nuijten

en

R. Brocatus.

Zij winnen een rondvlucht boven Brabant.Chapieter Webdesign

Een Geweldige Reünie !!!

De reünie werd georganiseerd in het kader van het 60 jarige bestaan van de burgerluchtvaart industrie in West-Brabant  te Woensdrecht.

Wij, als Verenging van Oud Fokker Employés, wisten ook dat Aviolanda 60 jaar geleden werd gevestigd op de luchtmachtbasis Woensdrecht.

Dit moment hebben we aangegrepen om een reünie te organiseren voor (oud-) Fokker en Fokker Elmo medewerkers.

Wel, we hebben het geweten, zo’n 450 man hadden zich ingeschreven om deze dag samen te vieren. In het Gemeentehuis te Hoogerheide was de ontvangsthal geheel ingericht met leuke kraampjes en fotoborden waar allerlei spulletjes uit de oude doos werden tentoongesteld.

De fototentoonstelling boven op de galerij trok vele kijkers die konden genieten van oude foto’s en foto-boeken.

Tevens was de reünie ook bedoeld om elkaar te ontmoeten en er werd dan ook veel gepraat en afgelachen. Zo ontzettend leuk om de oud collega’s weer te ontmoeten.


Oude verhalen uit vroegere tijden staken hierbij regelmatig de kop op.

Ook konden de mensen genieten van oude filmpjes en foto’s uit de 60 jarige Fokker historie.

Uniek was uiteraard ook dat onder de genodigden oud Fokker en Elmo medewerkers van het eerste uur aanwezig waren en wel Hr. Linsen ( bedrijfsleider ) en Hr. De Wit ( directeur Elmo ).

Deze werden op gepaste wijze in het zonnetje gezet door onze voorzitter Sjaak.

Opmerkelijk was ook dat er van de Elmo een dame aanwezig was die 50 jaar voor dit bedrijf gewerkt heeft.  Met een bloemetje werd dit feit onderstreept. Maar bij Fokker was ook iemand aanwezig die al ruim 60 jaar op het bedrijf kwam. Namelijk onze trouwe melkboer Frans van Geel.  Nu levert hij nog steeds melk aan Fokker !!!

Oud directeur Hr. Hamers was zeer onder de indruk van de opkomst en genoot met volle teugen. De burgemeester van de Gemeente Woensdrecht Hr.  Adriaanse  opende op gepaste wijze de fototentoonstelling en was enorm onder de indruk van dit familie gebeuren en wat proefde hij een leuke sfeer tussen al die Fokkermederwerkers.

Na afloop  kregen de bezoekers een herinnering mee in de vorm van een pen en een boekje met anekdotes over 60 jaar Fokker.

Ook was er en quiz omtrent de getoonde foto’s waarbij een rondvlucht boven west Brabant gewonnen kon worden.  

Na de reünie was er voor geïnteresseerde aansluitend een voorstelling over het leven van Anthony Fokker in de Theaterzaal van MFC Kloosterhof georganiseerd door Stichting Podium Kloosterhof.

Hier werd uniek film en fotomateriaal getoond waarbij de 4 acteurs  het leven van Anthony op verbluffende wijze weergave.

Een staande ovatie voor deze acteurs en muzikanten was zeker op zijn plaats.  

Wij als V.O.F.E kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag en avond en het doet ons goed dat we na afloop en ook dagen later nog veel complimenten mochten ontvangen van vele bezoekers over de voortreffelijke organisatie.  

Vanaf deze plaats dank ik dan ook onze eigen werkgroep en bestuur van V.O.F.E.  voor het opzetten en uitvoeren van deze prachtig dag.

In het foto-album vindt u  een uitgebreid verslag van deze dag.


Frans Buijs